Смаки Раю

Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів
У книжці відомого німецького історика і культуролога В. Шивельбуша висвітлюється значна культурна та економічна роль спецій: кави, чаю, перцю, тютюну тощо, яку вони відігравали у суспільному житті Європи, від доби Середньовіччя. Тут наводиться чимало невідомих фактів про завезені і створені в Європі "речовини насолоди", автор проведе читача у мандрівку хмільними середньовічними трапезними залами, кав'ярнями, будуарами аристократії, шинками, опіумними притонами, де люди вживали ці звабливі трунки та зілля. Для широкого кола читачів, що цікавляться глобальними питаннями розвитку людства. Переклад з німецької: Юрко Прохасько Переклад англійських віршів: Тарас Цимбал